tisdag 17 mars 2009

SM genomfört

Efter en vilodag börjar jag nu sakta vakna upp efter helgens SM-tävlingar i dart. Det är ingen barnlek att arrangera stora tävlingar som denna. Inte många timmars sömn per natt. Men man ska inte klaga och gnälla. Det finns det tillräckligt många andra som gör. Det är faktiskt väldigt roligt att arrangera darttävlingar till nytta och nöje för spelare och publik.

På det stora hela är vi i arrangörsklubben SSDC nöjda med hur SM blev genomfört denna gång. Givetvis lyckas man aldrig med allt man förutsatt sig, och många problem måste lösas efterhand som de uppstår, men egentligen gjorde vi bara en större miss. Vi felkalkylerade starttiden för mixeddubbeln, vilket gav för långa väntetider. Därtill fanns det många bakomliggande orsaker, men det är naturligvis vi som arrangörer som ska ha koll på vad som händer och vidta åtgärder i god tid.

Krögarna Ola & Johan var lite nervösa inför vad som skulle komma. De hade aldrig sett en darttävling förut. Men de blev imponerade av hur mycket folk som kom och hur glada och förväntansfulla alla verkade vara. Ola sade efteråt att några karaktärer han mött skulle han aldrig glömma.

Särskilt nöjda är vi också över att vi kunde se till att vårat juniorlandslag kunde gå därifrån med över 15.000:- i tillskott i resekassan. Vi gjorde valet att satsa på ungdomarna istället för att lägga slantarna på blommor till finalister, pokaler, dekorationer mm. Och det var ett lätt val som gör att juniorernas kommande långresa nästan är i hamn.

Personligen var det roligt för mig att en spelare jag känt sedan han föddes, Magnus Caris, äntligen vann herrsingeln och att Paulina Söderström vann damsingeln efter nästan lika lång karriär. Två fina människor.

Lika fina människor är OldTimersvinnaren Tommy Pilblad från min klubb och Oskar Lukasiak som vann juniorsingeln. Det roliga var att dessa båda spelade herrdubbel ihop, och vann. De avslutade finalen med set på 13, 14 och 15 pilar. Ruskigt bra spel. Och det var faktiskt länge sedan jag såg en svensk darttävling med så mycket bra spel.

Som sagt tidigare, min kamera pajade ju på lördag morgon. Men här kommer några bilder på lör- och söndagens finalister tagna med Richard Hagels kamera. http://picasaweb.google.com/harryfriberg/SMfinalister#

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2