Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

fredag 6 februari 2009

Olika falla ödets lotter...ett nödrop!!!

Vi fick ett brev igår. Från Zimbabwe. En av denna världs mest oroliga platser. Där bor vår gamla vän Ylva Bergström. Brevet hade färdats sedan 27 november förra året. Så hur det ser ut just idag kan vi aldrig veta.

Ylva från Södertälje vann Swedish Open i dart 1977 och därefter har hennes livsöde verkligen tagit ovanliga vägar. I Zimbabwe bor hon nu med sin make pastorn Gilbert. Hon har tre barn. Hennes två döttrar Elina och Sara pluggar här i Sverige, medan sonen försöker studera i ett allt mer sönderfallande skola i Zimbabwe.

Detta brev är dokument som verkligen visar vilka svårigheter innevånarna möter i fattiga länder. Och detta för en familj som ändå har det bättre än de flesta.

T ex Ett bröd kostar fyra gånger så mycket som det är tillåtet att ta ut från banken. Koleran lurar runt husknuten...frimärken är hårdvaluta (slutorden i brevet är: hälsa alla som känner oss, jag har inga fler frimärken)... lyckan är när det regnar, så att man kan odla lite själv.

Min familj försöker hjälpa till så mycket vi kan. Men det är svårt. Det går inte att skicka något till Zimbabwe...det försvinner på vägen. Vi skickar pengar och kläder via Ylvas döttrar till en bulvan i Botswana som sedan kan smuggla in dem i Zimbabwe.

Ta er gärna tid att läsa detta brev även om det är långt. Man får en tankeställare. Vad är våra små vardagsproblem egentligen värda.

Inga kommentarer: