tisdag 15 december 2020

Stefan Arbratt & Jonas Kragnert Bartholf: Brottsplats 416

Brottsplats 416

Av Stefan Arbratt & Jonas Kragnert Bartholf

Ledarliv Consulting AB 2020

ISBN 9789151928791, Inbunden, 230 sidor

 

Det här är ett nytt författarpar som har givit sig på att skriva en trilogi. Denna, den första delen, introducerar polisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan.

De är ett minst sagt osannolikt utredarpar. Kanske inte så sannolika, men ändå trevliga att läsa om. Sara arbetar på i Olskrokens hemtjänst i Göteborg. De har problem med att flera av deras patienter/brukare/klienter (vad det nu heter) blir bestulna. Klas Hagberg kallas in.

Han är en erfaren cold caseutredare som gjort sig ovän med flera personer och därför inte får syssla med de utredningar han vill. Han kan han ändå inte låta bli att forska i morden på två unga flickor som skett långt tidigare och aldrig har klarats upp. Av någon outgrundlig anledning tar han hjälp i detta av Sara.

Det omaka paret hittar outredda saker och nya uppgifter när de granskar de gamla utredningarna. Författarna har inte uppfunnit hjulet igen. De bjuder på en standarddeckare som ändå har en del trivsamma inslag. Tyvärr brister logiken ibland, en bearbetningsomgång ytterligare hade varit på sin plats.

Bäst är boken i sina samhällskritiska delar. Äldreomsorgen får en genomlysning som känns extra aktuell i dessa dagar.

Betyg: 3 tomteluvor 





 

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2