söndag 2 oktober 2022

Ulrika Rolfsdotter: Syndabarn - Bokomdöme

Syndabarn

av Ulrika Rolfsdotter

Bazar 2022

ISBN 9789180060585, Inbunden, 424 sidor

 

Rovhjärta hette författarens första bok som hon debuterade med förra året. Liksom några andra författare skriver hon om Ådalen. Hennes huvudperson, Annie Ljung är socionom. Polisen i huvudrollen heter Sara Emilsson och arbetar i Kramfors.

Annie är skör efter händelserna i förra boken. Hon har överhuvudtaget en traumatisk bakgrund. Dessvärre är det så att många bokens personer också har olika sorters problematik. Det blir något överdrivet. Mängden parallellhistorier kan i mitt tycke skalas ner ytterligare.

Det handlar om tre tonårsflickor som träffas en kväll vid stranden av Bålsjön. Två av dem påträffas sedan döda och den tredje är livshotande skadad. Just på den plats där en serievåldtäktsman härjade på 70-talet. Bygdens innevånare lever nu som då i skräck.

Polisen får ett komplicerat ärende att utreda. Spåren spretar. Annie blir inblandad eftersom det också finns barn med i utredningen. Just barn och ungdomar och våld mot dessa blir ett allt vanligare ämne i dagens kriminalromaner.

Ulrika Rolfsdotter fortsätter att skriva väl. Hon har inga problem med att hålla spänningen och ovissheten uppe. Hon har kommit till deckarskrivareliten för att stanna.  

Betyg: 4 tomteluvor  


Foto: Thron Ullberg


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Nisse, den där sista meningen var bättre än alla tomteluvor i världen ;). Hälsningar Ulrika

Veckans Tio i Topplåt 1134

The Kinks: Victoria In på listan 17 januari 1970 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 8