söndag 31 maj 2009

Blå Grodor

Nu var det dags att dela ut julkappar och födelsedagspresenter igen. Vi drog ihop ett gäng till den fantastiska arenan Dalhalla i ett gammalt kalkbrott utanför Rättvik. I arrangemanget ingick gemensam middag i ett par stugor vi hyrt på Fyrklövern i Rättvik.

I stugorna fick bli utanför stugorna eftersom vädret var snällt mot oss. Sommarsol och sommarvärme och utsikt över Siljan. Trevligt sällskap samt god mat och dryck. Det kunde inte bli bättre.
Och sedan iväg till den imponerande anläggningen Dalhalla och den lika imponerande artisten Peter Karlsson med sin orkester De Blå Grodorna. Det är svårt att förklara varför han med så enkla medel kan trollbinda så många människor, i detta fall 4.000 åskådare. Det är ju också alltid slutsålt på hans föreställningar på Scalateatern i Stockholm, och på alla andra platser också för den delen.
Konceptet är okomplicerat, Bra musik med trevligt mellansnack. Det låter inte så märkvärdigt, men har man en gång hört honom vill man göra det igen. Han är en sådan man skulle önska sig till bästa vän. Ett riktigt hygglo!!! Om ni har överseende med lite risigt ljud så kan ni här se ett litet inslag från föreställningen:




På det hela taget var det en av de trevligaste dagar man upplevt. Mjauuu!!!

Och här finns det lite fler bilder till beskådan: http://picasaweb.google.com/harryfriberg/Dalhalla##

2 kommentarer:

Maria sa...

Tack igen för en härlig kväll på Dahalla.

Maria sa...

om du inte läst detta redan gör det...

http://www.dt.se/noje/article433904.ece

Veckans Tio i Topplåt 1124

The Music Explosion: Little Bit O'Soul In på listan 15 juli 1967 Låg kvar i 7 veckor, Högsta placering: 2