tisdag 5 maj 2009

Metallica på Globen

Och så kom de då igen. När jag skulle sett dem senast fick ju sångaren, gitarristen och frontfiguren James Hetfield akut magsjuka av dåliga ostron.

Nu fick alla konsertbesökare som plåster på såren en specialgjord T-shirt med ostron och Metallicaillustrationer. Dessutom bjöd de på en kod som berättigar till en gratis nedladdning av hela konserten. Generöst.

Och det var precis som hela konserten var. Generös. Fullt drag. Få pauser. Få ballader. Egentligen bara en stilla Nothing Else Matters.

Eldslågorna sprutade. En fullsatt Globen stod upp, och eftersom scenen var placerad mitt på golvet var säkert publiksiffran över 15.000. Den danske trummisen Lars Ulrich tog ut sig mer än sin berömde tennisspelande far Torben. Liten och tunn och Hannibal Lecterlik hamrande han oförtröttligt på sina kaggar i turbotempo.

Hårdrockskonserter är väl inte riktigt min bag, men ett så professionellt drivet och musikaliskt band som Metallica får man bara inte missa. På det hela taget en fantastisk kväll tillsammans med äldsta dottern. Thaimiddag på Orkidé innan. Mjauu!!!

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1124

The Music Explosion: Little Bit O'Soul In på listan 15 juli 1967 Låg kvar i 7 veckor, Högsta placering: 2