Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 18 december 2012

Adventskalendern Lucka 18

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.

Melodifestivalen 1986 Lasse Holm & Monica Törnell: E' De' Det Här Du Kallar Kärlek? (Lasse Holm)
Den flitige Lasse Holm har inte bara skrivit många Melodifestivalbidrag, han har också vunnit en gång. Naturligtvis med en egen låt som han framförde tillsammans med Monica Törnell. Han tävlade bl a mot Lena Philipssons Kärleken är evig och Anna Books ABC. Märkligt nog fanns det också en låt med som hette ABCD som framfördes av Dan Tillberg. Dessutom deltog Style med klassikern Dover-Calais.

Det blev ändå en jordskredsseger. Fem jurygrupper hade låten som etta, och de andra fyra rankade den som tvåa. Cirkus i Stockholm var arenan och programledare var Lennart Swahn och Tommy Engstrand.

Tävlingen var lite annorlunda. Artisterna hade fått spela in var sin video som de tävlade med. Jurygrupperna fick dock bara lyssna, inte titta. Det är lite taskig kvalitet på videon, men ändå!

Inga kommentarer: