onsdag 29 juli 2020

Märkliga skivomslag 772

Herr Dryck gillar våra svenska artister med fina skivomslag. Här hans kommentar om Swington:

"Vilket gäng! Det var inte mycket som blev rätt här.

De valde att ta bilden med blixt sent på kvällen av någon anledning, med de sex medlemmarna inklämda mellan en mossig stenhäll och ett träd.

Först ut på vänsterkanten sitter en späd karl med spännande luggtufs och en blick som antyder att han var alldeles oförberedd och chockades av blixten.

Överst står Hagrid och putar med baken mot kameran, en spexighet som alldeles bryter av mot stämningen på resten av omslaget. Vi får anta att han var den där som alltid skulle skoja, den där jobbiga ungen som jämt skulle lägga sig ner framför gruppfotograferingar och göra v-tecken.

Till höger om honom står Hunken, Den Snygge i bandet med solbrillor på natten. Bredvid honom står en man med hundblick och dödligt het lugg. Han försöker vara just Den Snygge, men lyckas aldrig riktigt.

Sen har vi ett otroligt par som placerades en bit bakom resten av bandet, en bit ut i mörkret på förekommen anledning. Herre Gud, titta bara. En cool snubbe som påminner om skurken Marv i Ensam Hemma, med gles mustasch och övre tandraden framför underläppen. Bredvid honom står hans homie som ser oändligt trött ut. I kombination med att ändå försöka se så hård ut som möjligt blev det katastrof. Över huvud taget att kombinera dansband med att verka så hård som möjligt är ingen hit.

Ett väldigt sjuttiotalistiskt typsnitt och en hemmaritad logga ramar in de sex, allihop iförda puffärmar."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Malin Persson Giolito: Motiv - Bokomdöme

  Motiv Av Malin Persson Giolito Wahlström & Widstrand 2024 ISBN 9789146241591, Inbunden, 316 sidor Efter den monumentala succén med Stö...