tisdag 28 juli 2020

Susanne Fellbrink: Än klappar hjärtat - Bokomdöme


Än klappar hjärtat
Av Susanne Fellbrink
Printz Publishing 2020
ISBN 9789177712718, Inbunden, 336 sidor

Författaren debuterade redan nu i början på året. Hon följer upp med en ny Sundsvallsdeckare om artisten Cilla Fallander. Hon har nu blivit ansvarig för en fyradagars invigning av en galleria i centrala staden.

Till skillnad från den förra boken får läsaren inte följa med så mycket i förberedelserna inför evenemanget. Det blir mest smakbitar från detta och även nedslag i hennes privatliv. Hon verkar ha det ganska bra nu, men kontakten med de gamla väninnorna är fortfarande frostkall.

Man anar ändå att något inte står rätt till, att något kommer att hända under invigningen som inte är planerat. Dessutom finns här en tragisk parallellhistoria om en pojke och hans mamma som lever under skyddad identitet. En identitet som är hotad!

När väl projektet går i mål är det med fyra dagars oupphörliga problem av de mest olika slag, också med dödlig utgång. Är Cilla helt inkompetent eller är det någon som saboterar? Och i sådana fall, vem?

Den feelgood som utlovas förbyts allt emellanåt till feelbad. Men det vore inte denna typ av bok om det inte ordnar upp sig mot slutet.

Susanne Fellbrink skriver med lätt hand. Även om karaktärerna är lite karikerade finns här en god vilja i berättandet som måste premieras. Och visst får vi träffa Cilla Fallander igen, eller?

Betyg: 3 tomteluvor  



Foto: Emmelie Hedenström

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2