tisdag 25 mars 2008

Mätt som en plätt

Nu är påsken slut och jag har gått upp i vikt ett par kilo. Det känns som helgen bara har bestått av mat & dryck. Nu måste stunda någon tid av återhållsamhet.

Skärtorsdag: 65-årskalas hos hustruns morbror Nisse. Morbror Nisse som är morbror åt Lena, Ylva, Anette, Inger, Leif & Per. Själv är jag morbror åt Gustav, Cecilia, Sofie, Isak, Viktor, Simon, Johanna, Stefan & Emelie. Puh! Alla med självaktning borde ha en morbror Nisse. Nisse bjöd på buffé, kaffe med hembakt tårta och alldeles för mycket whisky.

Långfredag: Påskmiddag hos svärmor med hennes döttrar, mågar & barnbarn - i alla fall en del av dem. Traditionell påskbuffé som man alltid äter för mycket av, precis som julbordet. Svärmor är inte så pigg, så det blev mest min fru med systrar som fixade ihop ett smarrigt urval av påskrätter.

Påskafton: Lugnaste dagen. Hemmakväll med hustrun och en dotter. Det närmaste påsk vi kom var väl kycklingen till middag.

Påskdagen: Jättepåskbord hemma med hela familjen samt brorsan, Kjelle. Han hade fixat efterrätt som slank ner trots att magen då var full. Blodapelsin- & kanelglass med ananascarpaccio & färska bär. Då spelar det ingen roll hur mycket sill & lammstek man redan klämt i sig. Det är bara att gapa, svälja & njuta.

Annandag påsk: Besök av dottern (Frida) till en kompis till Lena som bor i Trollhättan. Hon ska bo hos oss i tre veckor när hon praktiserar här i Stockholm. När vi gör mat hemma under helger så gör vi så mycket att man skulle kunna utfordra ett regemente. Så därför kom påskbordet fram igen, lika gott som dagen innan. Öl, snaps & fint vin från Nya Zeeland sköljde ner godsakerna.

Apropå godsaker, det har ju varit påsk så man har inte bara svalt mat och dryck. En och annan GODISBIT har malts ner i magen också.

Jag knäpper händerna över magen och försöker tvinga in tankarna på salladsblad, gurka, tomater, paprika som åtföljs av ett glas kranvatten. Mmmmmmmm!!!

Inga kommentarer:

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...