Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 15 september 2014

Märkliga skivomslag 324


Dags att citera den förträfflige Herr Dryck:

"-Dagens ungar gnäller över minsta lilla, och fint skall det vara. När jag var liten däremot, då var det andra bullar!

Vintrarna var så kalla att träden dog och korna frös till is. Då fick vi ingen mjölk, utan vi fick smälta is i munnen och dricka kiss.

Affären låg två mil bort och vi ungar fick krypa dit en gång i veckan för att köpa jäst svinblod som mor kunde koka soppa på. Alla andra dagar fick vi äta sten och bröd som mor bakade av damm och spott. Och vi var så tacksamma!

Aldrig föll det oss in att dansa eller skratta. Mor berättade ofta att det stod i bibeln att Gud hatade oss syndiga barn och att vi skulle förtäras av evig eld när vi dog. Vad vi längtade!

När far slog oss gladde vi oss åt att få igång cirkulationen, och skulle han slå ihjäl något av syskonen firade vi att vi fick en mun mindre att fylla. Dessutom bjöds det ju på stek dagen efter.

Dagens ungar skall ha pengar till bio och hippa-hoppa och allt vad det är. På min tid var den enda underhållningen när mor sjöng. Då samlades vi kring henne där hon satt (hennes ben hade trillat av för hon var så gammal) och lyssnade när hon sjöng om allt elände hon varit med om. Hon kunde sjunga i timmar, så svagt så svagt. Vi fick stå där blickstilla, smutsiga och blodiga i ansiktena.

Och ni ser ju hur glada vi var!"

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer: