Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 27 oktober 2008

Cabaret

Richard Wolff & Helena Bergström

Igår kväll delade vi ut julklappar igen. Den som spar han har. Hustrun & jag hade gett döttrarna, en pojkvän och mina syskon en biljett till Maria Möller Show i julklapp. Tyvärr blev föreställningen inställd och vi kunde inte hitta något nytt lämpligt datum.
Joel Grey i filmen Cabaret

Så det fick bli Cabaret på Stadsteatern istället. En härlig föreställning där Richard Wolff verkar vara född till rollen som conferencier. Musiken går jag och nynnar på fortfarande - Willkommen, Bienvenue, Welcome - den har suttit i bakhuvudet sedan man såg filmen med Liza Minelli och den fantastiske Joel Grey. Men kvällens största behållning var nog ändå det udda paret Siw Malmqvist och Sven Wollter. Siwans röst är fylld av erfarenhet i sångerna och Wollter bevisar att man inte behöver ha någon strålande sångröst för att framförandet ändå ska bli av bästa märke. Rutin, utstrålning, säkerhet och mest av allt känsla - allt finns hos Wollter. Helena Bergström är tyvärr hans motsats, hon är inte heller någon sångerska, men hon lyckas inte helt fylla sin roll med bara skådespelartalang. Det är inte dåligt, men i en jämförelse med de övriga bleknar hon.


Siwan & Wollter i Ananas-scenen


På det hela taget, en trevlig kväll.

Inga kommentarer: