måndag 2 november 2009

Tove Alsterdal: Kvinnorna på stranden - Bokomdöme


Tove Alsterdal:
Kvinnorna på stranden
Lind & Co (2009)
Det här en mycket lovande deckardebut av Tove Alsterdal. Hon har tidigare skrivit dramatik för scen, film, radio, TV och opera. Men nu har hon tagit steget in i kriminalromanernas värld. Och hon gör det på ett mycket friskt och eget sätt. Hon är inte rädd för att bryta mot deckartabun och regler. Följden blir att man blir mycket överraskad över olika händelser i boken. Mycket är inte vad det synes vara.
Alsterdal är ändå inte helt färsk i genren. Hon har samarbetat med Liza Marklund i alla hennes Annika Bengtzonböcker. Och att hon har skrivit för scen och TV märks. Både språk och handling är mycket bildmässiga. Hon är just nu aktuell som manusförfattare till Helena Bergströms film Så olika som har premiär 6 november.
Tre kvinnors olika öden vävs brutalt samman. Men det är framförallt Ally det handlar om. Hon söker efter sin försvunna man och reser till Paris för att söka. Detta är en internationell thriller med Europa i fokus. Ally får kämpa mot starka krafter och drabbas hårt.
Författarinnan har en egen hemsida: www.tovealsterdal.se/
BETYG: 3 tomteluvor

Inga kommentarer:

Alex Ahndoril: Jag blundar och ber - Bokomdöme

Jag blundar och ber Av Alex Ahndoril Albert Bonniers Förlag 2024 ISBN 9789100802202, Inbunden, 261 sidor Det var många som blev förvånade nä...