onsdag 3 mars 2010

Marianne Davy & Marianne Arvidsson: En tavla för mycket - Bokomdöme


En tavla för mycket
av Marianne Davy & Marianne Arvidsson
Vulkan 2009
Det är inte ofta det dyker upp en gammal hederlig pusseldeckare utan nämnvärt våld och hög mysfaktor. Men En tavla för mycket är just en sådan och den innehåller flera av de ingredienser som t ex gjorde Maria Lang till en storsäljande författare. En mindre ort, en kvinnlig huvudperson som bor lite ödsligt och misstänkta spökerier. Några ganska opålitliga män och ett par gryende romanser är ett måste. Och givetvis också en stabil gammaldags polis med en ung oerfaren kvinnlig assistent.
Flera mystiska händelser inträffar i den lilla byn. Faster Hilda faller ned för trappan, en tavla dyker upp i flera exemplar, vilket är originalet? En död man påträffas på stranden, huvudpersonen Jane har nattligt ovälkommet besök i sitt hus. Naturligtvis vävs alla mystifikationer ihop på slutet och det lyckliga slutet är oundvikligt.
Eftersom boken tilldrar sig i modern tid finns här både mobiltelefoner, barliv och motorcykelhuliganer. Men för övigt känner man sig förflyttad till femtiotalet. På det hela taget är detta en ganska trivsam bok.
Betyg: 2 tomteluvor

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2