måndag 1 mars 2010

Request

Jag har fått ett önskemål om en extralåt här på bloggen. Normalt spelar jag ju en låt i veckan. Tio i Toppettorna i kronologisk ordning. 

Men Per Arne som är en  ärans och hjältarnas man ska naturligtvis få som han vill. Så därför kommer här Pete Seegers Turn, Turn, Turn . Seeger är en amerikansk politisk sångare och låtskrivare. Han föddes i maj 1919, men är fortfarande aktiv. På sina konserter numera reciterar han sina texter och publiken sjunger samtidigt.

I Turn, Turn, Turn har Seeger nästan helt hämtat texten från bibeln, Predikaren 3 kapitlet. Låten har spelats in av många, men The Byrds version är den mest framgångsrika och spelade. De gjorde om den litet, och Pete Seeger säger själv att den då blev bättre. Han har till och med ändrat sitt eget sätt att framföra den. 

Här kommer en intervju med Pete Seeger därefter framför Judy Collins och Pete låten, och tillsist The Byrds version.

1 kommentar:

Per Arne sa...

Tack Nisse!
Äntligen fick jag tid att lyssna på dessa tre inslag + tillgång till dator med högtalare (vilket gör det hela lite enklare...)
PAS

Malin Persson Giolito: Motiv - Bokomdöme

  Motiv Av Malin Persson Giolito Wahlström & Widstrand 2024 ISBN 9789146241591, Inbunden, 316 sidor Efter den monumentala succén med Stö...