Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 6 september 2012

Benny Rosenqvist & Ingrid Carlqvist: Din innersta fruktan - Bokomdöme

Din innersta fruktan
Av Benny Rosenqvist & Ingrid Carlqvist
Bladh by Bladh 2012
ISBN 9789186603533, Inbunden, 295 sidor
Författarna är inga duvungar. De har gett ut ett flertal böcker, både tillsammans och var för sig, i olika genrer. Benny Rosenqvist är också ett av Sveriges mest anlitade medier. Det har fått stor återspegling i denna deckardebut som förutom ett antal brott även innehåller många övernaturliga inslag.

Läkarstudenten Micke är bokens huvudperson. Vi får följa hans uppväxt och vara med när han först upptäcker sina mediala gåvor. Han kan se in i framtiden, han möter både onda och goda andar. Men det är en förmåga som han har svårt att hantera. När han vaknar en morgon efter en hemsk mardröm slår han upp tidningen. Där kan han läsa att hans mardröm blivit sann, en dröm där han själv är mördaren.

Som kriminalroman är boken knappast nyskapande. Mordhistorierna är ganska banala. Dessutom får läsaren efter hand facit i hand. Det som är annorlunda och därför ger boken egenart och styrka är de övernaturliga inslagen. Och man kan ju inte låta bli att undra över hur mycket som är hämtat från författarnas egna erfarenheter.

Miljöskildringar och personbeskrivningar är annars ganska bleka. Här finns det mycket att förbättra, att ikläda grundhistorien fler gestaltningar. Kanske behövs det också lite gott humör, lite humor. Boken slutar för övrigt med en minicliffhanger…kanske är det tänkt en fortsättning.

Betyg: 2 tomteluvor
foto: Charlotte Strömwall

Inga kommentarer: