Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

onsdag 24 oktober 2012

Lars Rambe: Kvinnorna i sjön - Bokomdöme

Kvinnorna i sjön
Av Lars Rambe
Hoi Förlag 2012
ISBN 9789186775292, Inbunden, 295 sidor
Efter två ganska framgångsrika kriminalromaner satsar nu Lars Rambe på en skräckthriller. Det är en genre som sakta får fler både läsare och författare. Och just dessa böcker som ligger i gränslandet mellan renodlad skräck och deckare är alldeles särskilt populära.

Lars Rambe har en bra förmåga att skapa ryslig spänning. Mycket är kusligt i denna bok. Han använder sig av en alldeles egen berättarteknik. Meningarna är ofta stackatoliknande och förhållandevis korta. Men det är ändå effektivt, gestaltningarna fungerar, personer och miljö blir välmålade.

Johan Åberg har haft en hjärntumör som barn. Han har opererats framgångsrikt. Men nu har han som ett hål i huvudet, han ser och känner saker som andra inte gör. Han ser personer som är både levande och döda och de guidar honom framåt. Naturligtvis ställer det till problem för honom och för hans relationer.

Flera unga kvinnor hittas mördade i Järlasjön. Johans syner ger honom kanske lösningen på morden. Samtidigt blir hans relationer kantstötta. Hur hänger allt ihop?

Lars Rambe syr ihop det naturliga och det som inte är det på ett underhållande och rysansvärt sett. Även om nu skräckromaner inte riktigt är min kopp te, så fick jag ändå en läsupplevelse utanför det vanliga. Har detta kanske gett författaren blodad tand, kommer det fler med samma tema? Inte mig emot!!!

Betyg: 3 tomteluvor

Inga kommentarer: