Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 29 oktober 2013

Susan Casserfelt: Prästens lilla flicka - Bokomdöme


Prästens lilla flicka
Av Susan Casserfelt
Bar & Tone 2013
ISBN 9789163726712, Häftad, 350 sidor
Författaren, som är debutant, planerar redan en serie om tio böcker. Och varför inte? Debuten har hon klarat av med den äran, även om där finns en hel del att förbättra.

Hennes huvudpersoner är polisaspiranten Kajsa (hon blir säkert ”riktig” polis så småningom) och den excentriska konstnären Zeta. Både är karaktärer som väcker läsarintresse och det ska bli intressant att få följa dem.

Susan Casserfelt sätter Örnsköldsvik på kartan, snart är alla städer använda i deckarsammanhang. En sextonårig flicka kommer inte hem efter en sånglektion. Hennes familj är förtvivlad. De söker, polisen söker - men hon står inte att finna. Ju djupare polisen gräver, desto mer underligheter dyker upp. Fallet är mer komplicerat än vad det till en början verkar.

Författaren har skapat en spännande intrig som tilldrar sig i flera plan och på olika platser. Hennes karaktärer är intressanta, men de blir ibland lite väl karikerade och förutsägbara. Här behövs kanske en djupare gestaltning och en mer koncentrerad historia. Det kan kännas lite spretigt emellanåt.

På det stora hela är det ändå en spännande debut på ett eget litet förlag. Jag tror att Susan Casserfelt skulle behöva ett större förlags resurser med en skicklig redaktör och professionell marknadsföring. Jag läser gärna en fortsättning, jag har fått mersmak.

Betyg: 3 tomteluvor 

Inga kommentarer: