fredag 11 april 2014

Författarmöten

Jag har varit på ett antal författarträffar av olika slag på senaste tiden, men varit dålig på att skriva här på bloggen. I stället ger jag er nu ett sammandrag.
Trevligt releaseparty för Sofie Sarenbrants nya bok Visning pågår. Ett par glas vin i minglet bland glada och förväntansfulla människor. Tack Sofie!
Anders de la Motte hade ett releasemingel på stora Akademibokhandeln i Stockholm. Hans nya serie böcker börjar med MemoRandom. Böckerna ska filmas av amerikanska Lionsgate för TV. Stort! Trevlig samvoro även här. Tack Anders!

Hos Sällskapet Deckarvännerna fick vi lyssna på Lena Rainer, en korsordsexpert som pratade om sin bok Rätt i krysset, som handlar om svensk korsordshistoria mm. Mycket trevligt och lärorikt.

Hos Deckarvännerna framträdde också supertrevliga Marianne Cedervall. Hon berättade om Maria Langs liv och lämpligt nog skedde detta på Langs 100-årsdag. Samtidigt har det också kommit ut en ny bok om Dagmar Langes (hennes riktiga namn) liv. På det hela taget en mycket angenäm kväll.

Crime Night i Uppsala har tagit time out. Istället arrangerar nu Ulf Broberg kulturkvällar på Ciao Victoria. Jag var där och lyssnade på Håkan Nesser. Han är alltid lika underhållande. God mat och dryck och trevligt värre.

Vid nästa kulturkväll samtalade Ulf Boberg (t.h.) med författaren Kjell Eriksson (t.v.), som numera delar sitt boende mellan Barcelona och Brasilien. Han skriver dessutom om den otrevlige men charmige kommissarie Santos. Den nya boken Smärta har jag just börjat läsa. Lika trevligt som vanligt i vackra Uppsala.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1134

The Kinks: Victoria In på listan 17 januari 1970 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 8