måndag 15 december 2014

Märkliga skivomslag 350

Ett sådant här märkligt skivomslag måste ovillkorligen kommenteras av Herr Dryck:

"Detta är så himla roligt.

En riktig machokille står och poserar med maffig mustasch och het blick, på en skiva med Beethovensonater. Det underbara är att varken Beethoven eller lädermannen spelar någon roll, det är KRANEN som är grejen! Skivan heter "070-en helt ny kran från Hiab-Foco", en av de mest genomtråkiga titlar jag stött på.

Karln (som ser ut ut att vara hämtad direkt från The Blue Oyster Bar i Polisskolan) har alltså ingenting med saken att göra, det är inte han som spelar på skivan. Han står iförd någon slags ridklädsel och skinnpaj, med en lång halsduk och ett stort stålben upp i stolgången. Se så ledigt han vilar mot kroken! Det ser så fullkomligt avslappnat ut.

På skivans baksida (här inklippt i bilden) fortsätter dumheterna. Här jämför de Hiab 070 med Beethovens mästerverk. Alla som tycker att kranen och Bettan spelar i samma division av genialitet räcker upp en hand.

Sedan kan vi se detaljer på kranen som ändå syns bättre och större på framsidan, samt två bilder på hur snubben styr kranen med säker hand."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag 

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2