Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

fredag 23 mars 2018

Cecilia Lindblad: Det havet gömde - BokomdömeDet havet gömde

Av Cecilia Lindblad

Hoi Förlag 2017
ISBN 9789176970249, Inbunden, 253 sidor

Jag gillar verkligen det här formatet. En behändig deckare på sisådär 250 sidor. Men jag är väl lite gammaldags, så var det alltid förr. Cecilia Lindblad kommer med sin andra bok om skånepolisen Monica Blom. Den första heter Och sedan aldrig mer. (mitt omdöme)

Det finns många likheter med den första boken. Vi får följa poliskollektivets arbete och även deras privatliv. Där finns ett historiskt brott som får kopplingar till ett i nutid. Det är m a o likt den svenska deckartrenden i stil och intrig. Cecilia Lindblad uppfinner inget nytt.

Hur står hon sig då i den konkurrensen? Hyggligt kan man säga, men absolut inte bäst. Man skulle önska att författaren tog ut svängarna lite mer. Jag tror att hon har potential till det. Våga något nytt!

En kvinnofot hittas på stranden. Var är resten av kroppen? Den hittas så småningom utanför Falsterbo. Ett tjugo år gammalt ouppklarat mord på en ung flicka visar sig ha en del samband. Är mördaren tillbaka?

Det är spännande, men lite naivt berättat. Det är en nackdel när berättelsen är extremt dialogbunden. För de som gillar traditionella svenska deckare är detta ändå inget dåligt val.

Betyg: 2 tomteluvor 

Foto T Köhlin
 

2 kommentarer:

Niklas Magnusson sa...

Man blir glad av att hitta en deckarvän som skriver reflekterade och välmotiverade recensioner. Det var en trevlig sysselsättning att botanisera bland dina inlägg på lördagsmorgonen då vi här i Norge går in i påskveckan med tillhörande "påskekrim". Till slut listade jag också ut varför du använder tomteluvor i betygsättningen. :-)

Nisse Scherman sa...

Tack Niklas. Just i Norge borde det vara extra lätt att lista ut varför NISSE använder tomteluvor. Allt gott!!