Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 26 mars 2020

Ellinor Wessel: Farliga affärer - Bokomdöme


Farliga affärer
Av Ellinor Wessel
Bookmark 2020
ISBN 9789189007864, Inbunden, 303 sidor

Författaren debuterar med en ekobrottsthriller om bilbranschen. Det är originellt och lovar en del. Tyvärr blir mina förväntningar inte riktigt uppfyllda.

Johan Wagner är ägare av ett stort bilhandelsföretag. Han är framgångsrik och har familj och barn. Han har också en älskarinna som är yngre och regionchef på Porsche. Johan blir kidnappad och förd till Estland. Han blir släppt, men vägrar att berätta hur och varför. Polisen Thomas Stark anar ugglor i mossen.

Att få följa med i svängarna kring bilhandel på högsta nivå är intressant och jag misstänker att Ellinor Wessel besitter stora kunskaper därom. Mycket riktigt arbetar hon som Customer Experience Manager (vad nu det är) på Jaguar Land Rover Scandinavia. Dessa delar är bokens höjdpunkter.

Polisarbetet är ganska taffligt, både beskrivet och genomfört, även om polisen Stark är en intressant karaktär. Gestaltningarna är annars inte speciellt djupa, karaktärerna saknar lite liv.

Även om boken är avslutad finns där en dörr på glänt för en fortsättning. Varför inte, och då helst med en mer genomarbetad text. Potential finns.

Betyg: 3 tomteluvor  Foto: Andy Petersel

Inga kommentarer: