tisdag 8 november 2022

Årets barn- och ungdomsdeckare

 



Årets bästa barn- och ungdomsdeckare
Nu har Svenska Deckarakademins jury läst årets barn- och ungdomsdeckare och kommit fram till vilka tre böcker som är värda att nomineras. Vilken som blir årets vinnare avslöjas vid Deckarakademins höstmöte i Eskilstuna den 20 november.
Detta är de nominerade:
Eva Apelqvist: Mörker över Skateparken, Opal, 9-12 år
Högt tempo om skateboard och skejtarnas universum. Och om vänskap. Det finns ett mord att lösa, en skatt att söka, och en skatepark att rädda. Ungdomarna är levande och handlingen griper tag.
Simon Jannerland: Ett djupt hål i vårt kvarter, BonnierCarlsen, 3-6 år
Bild och text är väl integrerade och illustrationerna är skönt suddiga i kanten - ger härlig associationsfrihet. Budskapet om den ständigt effektiva pappan är mjukt formulerat och inte påträngande.
Walter Falk: Skymning, Bookmark, 9-12 år
Den spännande berättelsen utspelar sig under ett enda dygn och skildras ur två olika perspektiv. Det originella greppet är stilsäkert och skapar dramatisk nerv kring den ödsligt belägna herrgården.
Vinnaren prisas med en stilig gosedjurs-spårhund och diplom. Recensionsböckerna skänks till Drottning Silvias barnsjukhus vid Sahlgrenska i Göteborg i likhet med tidigare år.

Inga kommentarer:

Alex Ahndoril: Jag blundar och ber - Bokomdöme

Jag blundar och ber Av Alex Ahndoril Albert Bonniers Förlag 2024 ISBN 9789100802202, Inbunden, 261 sidor Det var många som blev förvånade nä...