måndag 28 januari 2008

Överraskningsfest

I lördags var jag på en överraskningsfest för min frus kusins fru. Hmmm! Bland det häftigaste man upplevt faktiskt. Festföremålet Anna blev helt lurad av sin make och trodde att hon skulle på Dramaten och representera. Ryktena säger att det inte gjorde henne på särskilt gott humör.

Under täckmantel att de skulle hämta upp någonting på hans jobb, följde hon med dit och där väntade vi, c:a 50 gäster med champagneglas inom nära räckhåll. Skräck, panik, överraskning - kalla kårar. Men hon hämtade sig ganska snabbt och fick därefter guida oss i Stockholm i bussen som väntade utanför. En annorlunda och lärorik guidning, Hon är Göteborgska. Färden slutade vid parets villa i Danderyd.

Här var garaget dukat och dekorerat till oigenkkännlighet. Och straxt blev man dagens fiollåda när Norbert från Paul & Norbert kom in och presenterade menyn. Och vilken mat sen, en av de 5 godaste måltider jag ätit - och med viner därtill på samma nivå. Till varmrätten en St. Emilion Grand Cru från 1982. I sexlitersflaska!!!! Tungt!!! Det behövdes 2 servitörer för att hälla upp i glasen. Och de andra vinerna höll nästan samma klass. Hjärnan har hållit några smaker kvar i gommen. Mmmmmmm!!!

Och under middagen fick Anna underhålla oss med schlagersång. Kanske inte hennes favoritsyssla, men hon såg inte ut att lida.

Stort tack Leif & Anna för denna oförglömliga kväll!!!!!! Om ni har satt ribban för framtida kalas så blir det inga fler.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1132

Roger Miller: King Of The Road In på listan 1 maj 1965 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 6