fredag 5 september 2008

Rapport fran Kroatien 2

Har hittat en dator i den lilla fiskebyn Maslinica pa on Solta. En snigel kryper snabbare hem an denna dator reagerar. Men jag forsoker anda. Svart med bristen pa prickar ocksa.

Efter nagra dagar i Kroatien ar hela mitt huvud fyllt med massor av olika intryck. De allra flesta positiva, Kroatien har blivit ett nytt favoritland. Efter tva natter i Split har vi nu tagit bilfarjan ut till Solta dar Anna-Maria och Anders brollop ska standa.

Det skall slas fast pa en gang. Kroater ar ett nastan onormalt vaenligt folk. Igar kvall var vi inbjudna av Anna-Maria foraldrar till en forbrollopsfest med 45 gaster. God mat och dryck, sanger, glada skratt och en fantastisk stamning blande de forsamlade i aldrarna 0 - 90.

Om nagra timmar ska vi samlas i Anna-Marias morfars gamla hus i en liten stenby som heter Donje Selo. En drink, en liten matbit och sedan ska hela foljet taga till kyrkan for brollop och dop av 6manaders Leah. Darefter middag pa slottet i Maslinica. Jag aterkommer med rapporter om brollopet......och sa smaningom med lite bilder ocksa.

Vi bor i en lagenhet med balkonger at olika hall, och givetvis med utsikt over Adriatiska Havet. Hittils har allt gatt bra, aven med trafiken i var lilla hyrbil. Det ar forresten tur att den ar liten eftersom parkering ar en uppgift for de som ar duktiga pa pussel. Trottoarer existerar inte - dar star det alltid parkerade bilar.

I forrgar satsade vi pa en lyxmiddag. Dyraste vinet (260 kr) - och sedan en treratters med kaffe och avec. Totalt 560 kronor for tva. Mjauu!! Varfor inte emigrera.

Pa hjensyn.

Inga kommentarer:

Alex Ahndoril: Jag blundar och ber - Bokomdöme

Jag blundar och ber Av Alex Ahndoril Albert Bonniers Förlag 2024 ISBN 9789100802202, Inbunden, 261 sidor Det var många som blev förvånade nä...