söndag 11 oktober 2009

På konsert med Fleetwood Mac

Igår kväll var det dags för konsert med de gamla giganterna Fleetwood Mac i Globen. Från deras absoluta storhetstid saknades bara Christine McVie. Men de övriga fyra var där: Mick Fleetwood, Lindsay Buckingham, John McVie och Stevie Nicks.

Den här gången har de inte något nytt album att promota. Det innebar att de bara spelade de gamla välkända låtarna, och de är ju de man gått dit för att lyssna på, eller hur?

Fleetwood Mac består av fantastiska musiker och de spelar helt lysande och perfekt. Det blir lite av ett problem. Skitbra men lite tråkigt. Mick Fleetwood var den som mest bjöd på sig själv vid trummorna, han verkade njuta av att spela live igen. Men den otroligt skicklige Lyndsay Buckingham blir både självgod och tråkig. Han överdriver både sång och gitarrspel, lite grand verkar han vilja visa hur duktig han är.

Stevie Nicks verkar förvirrad, missar en entré,  men är ändå en upplevelse att lyssna på. John McVie på basen finns där, men gör inget väsen av sig. På plussidan var naturligtvis att man fick höra ALLA de låtar man ville höra, de spelade nästan tre timmar.

Här en hobbyinspelning live från Philadelphia i april i år: 

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3