måndag 27 maj 2013

Märkliga skivomslag 187

Jag citerar Herr Dryck som funnit denna pärla:

"Ja var ska man börja.
Titeln är helt skev. Liksom på så många andra skivor av liknande karaktär infinner sig viss yrsel när man försöker läsa texterna, på grund av problem med kontrast mot bakgrunden. Även om man klarar av att läsa meningen infinner sig en lätt sjösjuka. Det "ej" som de klämt in i texten, troligen för att de behövde en stavelse till i refrängen, är bara förvirrande. "ursäkta, har du ingen blomma idag?" känns inte som något jag hade slängt ur mig i första taget.

På bilden ser vi två figurer som håller i en blombukett, troligen skall det föreställa ett överlämnande från den ena till den andra, men vem av dem är det som skänker buketten?

Om det är den stilige svankande herren som uppvaktar så är det en ålderskillnad mellan de älskande av en kaliber som man annars bara finner i bibliska berättelser och i den aldrig sinande ström av billiga brittiska dokumentärer som visas på TV4.

Om det däremot är den väldigt korta kvinnan uppe på stenen som uppvaktar så misstänker jag att hon har lite för höga ambitioner när hon raggar karlar.

Vidare är det intressant att spekulera i vem av dem som är Albert respektive Sten-Inge.

- Idag har inte du en blomma heller?
- Jo, har jag inte ej en blomma. Not."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3