tisdag 29 december 2020

Torgny Wirén & Torbjörn Åhgren: Medan staden sover - Bokomdöme

 

Medan staden sover

Torgny Wirén & Torbjörn Åhgren

Libris Bokförlag 2020

ISBN 9789173878524, Kartonnage, 480 sidor

 

Författarparet, som inte har skrivit tillsammans tidigare, är till professionen präst respektive polis. Den kombinationen speglas också i intrigen. Liksom Marianne Cedervall har de placerat en präst i huvudrollen, Rebecca Calderoni som kastas rakt in i en mordutredning.

Hon snavar bokstavligen över lik och över narkotikahandel. Det blir så komplicerat för henne att hennes tro börjar svikta.

Bokens inledning är den bästa delen av romanen. Rebecca får hjälpa polisen med ett dödsbud. Författarna har fått till den känsliga ton som behövs för att beskriva något så komplicerat.

Innehållet i denna deckare kretsar mycket kring religiösa frågor. Dels via Rebecca, dels runt en grupp ungdomar som hon vägleder. Passande nog är det Småland som är skådeplats, närmare bestämt Jönköping.

Boken är tyvärr minst hundra sidor för lång. Berättelsen har ett behov av att koncentreras. Nu svävar det i väg på vingliga ben åt många olika håll. Dessutom fäster karaktärerna inte riktigt, jag saknar en grundligare gestaltning.

Romanens intentioner är goda. Att peka på att en stark tro kan hjälpa människor ur drogmissbruk och kriminalitet.     

Betyg: 2 tomteluvor  


 


Inga kommentarer:

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...