Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 12 december 2022

Camilla Sten: En farlig talang - Bokomdöme

 

En farlig talang

av Camilla Sten

Norstedts 2022

ISBN 9789113105666, Inbunden, 368 sidor

 

Författaren behöver inte leva i skuggan av sin mamma Viveca. Hon kan tryggt förlita sig på sin egen skicklighet. Dessutom har mor och dotter väldigt olika stilar. Camilla Sten lutar sig mer mot psykologiska frågeställningar och bevekelsegrunder.

I fokus här står en kriminalpsykolog, en för mig obekant titel, Rebecca Lekman, som har återvänt från USA för att ta hand om sin mamma. Hon väcks en natt av att en gammal kamrat, Leo, ringer. Han berättar att Rebeccas gamla flickvän från skoltiden har blivit brutalt mördad. Han är den som har ansvaret för polisutredningen.

Den före detta flickvännen har kort före sin våldsamma död försökt ta kontakt med Rebecca. De har inte setts eller pratat med varandra på många år. När Rebecca börjar forska möter hon både motstånd och avståndstaganden.

Det är en stram och tajt psykologisk berättelse som direkt blir intressant. Speciellt när författaren blandar in direktförsäljning i form av Home Partyn. Ett ämne jag aldrig tidigare har sett behandlat i kriminalromaner.

Camilla Steen är en intressant författare, det här är en intressant bok, även om den inte är författarens starkaste.

Betyg: 3 tomteluvor  


Foto: Leonardo Garcia Mendez


Inga kommentarer: