onsdag 14 december 2011

Adventskalendern Lucka 14

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.

Eurovision Song Contest 1963 - Danmark
Grethe & Jörgen Ingmann: En Dansevise (Otto Francker/Sejr Volmer Sörensen)
Frankrike hade tröttnat på att arrangera efter tre vinster på fem år. Därför tog BBC över och sände från sitt eget Television Centre i London. Man sände från två olika studior samtidigt. En med artisterna och orkestern och en annan med publik, programledare och omröstning. Ett arrangemang som inte direkt skapade någon känsla för artisterna.

För Norden blev det både vin och vatten. Danmark tog den första segern, men Monica Zetterlund för Sverige delade sista platsen med noll poäng med Finland, Norge och Nederländerna.

Norrmännen stod för tidernas röstschabbel eftersom när man började läsa upp rösterna upptäckte att de var ofullständiga och bad att få återkomma. När de gjorde det var siffrorna markant förändrade till Danmarks fördel. Annars hade Schweiz vunnit. De kom nu tvåa, ett par poäng efter danskarna.

Det var svenskt i pausunderhållningen. De berömda cykelakrobaterna Ola och Barbro Nordström från Ludvika fick underhålla. Några unga artister såg också dagens ljus här; Francoise Hardy och Nana Maouskori, namn som skulle höra tala om sig.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1134

The Kinks: Victoria In på listan 17 januari 1970 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 8