torsdag 15 december 2011

Adventskalendern Lucka 15

Det går bra att önska ettor i Melodifestivalen eller Eurovision Song Contest. Skriv i kommentaren. Man får önska flera gånger dessutom.

Melodifestivalen 1963 Monica Zetterlund: En Gång I Stockholm (Bobbie Ericson/Beppe Wolgers)
Vackra och ljuva Monica Zetterlund med denna likaledes vackra och ljuva ballad blev ingen hit i Europa. Sista plats med noll poäng belönade Eurovision den med.

Det här var sista gången som man i den svenska uttagningen lät två olika artister framföra varje melodi. Förutom Monica var det "Sveriges svar på Frank Sinatra", Carli Tornehave, som sjöng vinnarlåten. Finalen innehöll tolv sånger, varav sex gjorts av inbjudna kompositörer. Naturligvis blev det en maratonsändning eftersom varje bidrag framfördes två gånger. Som vanligt var det Cirkus i Stockholm som var skådeplatsen och programledare var Sven Lindahl. Vinnaren utsågs av en expertjury på nio män och tre kvinnor.

De motiverade sitt vinnarval med: - "Den har svensk anknytning." Andra finalmelodier som blev skivsuccéer var Twist Till Menuett med Lasse Lönndahl och Zum, Zum, Zum, Lilla Sommarbi  med Ann-Louise Hanson.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1132

Roger Miller: King Of The Road In på listan 1 maj 1965 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 6