Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 19 februari 2013

Ulf Broberg: Som i en mardröm - Bokomdöme

Som i en mardröm
Av Ulf Broberg
Broberg Innovation 2012
ISBN 9789189236196, 214 sidor
Ibland recenserar jag annat är kriminalromaner. T ex när det är böcker som på ett eller annat sätt känns angelägna.Som boken om Fadime, utgiven under 2012 och skriven av Ulf Broberg och Leif Ericksson. Som av en händelse är denna bok också skriven av Ulf Broberg.

Han har plockat upp ett rättsfall där en man blir dömd för övergrepp på sin dotter och senare blir helt frikänd. Dottern fantiserade ihop ett händelseförlopp som rätten svalde helt utan annan bevisning.

Mannens kamp och vånda beskriver författaren i denna bok genom att använda hans berättelse blandat med de förhör som hölls under tiden. Det ger en verklighetskänsla som spänningsromaner sällan kan leva upp till.

Vi får följa de drabbade; mannen, hans hustru och hans andra dotter. Vi får vara med om att de i stort sett förskjuts från samhället – ingen tror på dem. Här finns naturligtvis många lärdomar att göra. Ett sådant helvete kan man inte önska någon. Varför inte använda boken som studiematerial?

Bokens upplägg gör ändå att man aldrig riktigt fastnar i historien. En van romanläsare som jag saknar mer kött på benen. Inte så mycket kalla fakta.

Betyg: 2 tomteluvor

Inga kommentarer: