Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 12 augusti 2013

Märkliga skivomslag 209


Eftersom detta omslag kommer från Herr Drycks samlingar får han själv ge sin klockrena kommentar:

På bilden ser vi fem män. Fyra av dem hatar den femte, och ett överhängande hot om våld hänger i luften. Anledningen är uppenbar; den lila herren ute till höger spelar kornett, skithögt, rakt i ansiktet på de övriga.

Han har till och med tagit på sig njurbältet för att kunna nå abnorma volymstyrkor uatn att något brister i bukpartiet. Vi vet inte hur länge han har stått där och spelat, men alla som har hört det potentiella ljudtrycket från en kornett på två decimeters avstånd förstår att varje ton skär genom märg och ben på de stackars frälsningsmusikerna.

Mannen som är mest utsatt, och vars trumhinnor lär ha sprungit läck för länge sen, sitter ned med imponerande kass hållning och nollställd bedjande min. Han sitter uthasad på stolskanten så att låren pekar nedåt, med skuldrorna framskjutna och armarna hängande närmast förlamade längs sidorna. Till höger bakom honom ser vi en kille med någon sorts dam-polo med alldeles för korta ärmar, och en majestätiskt gles mustasch. Bredvid honom står en snubbe som vi inte ser mycket av, mer än en bister min och en blick med djupaste kornetthat.

Intill honom finner vi den i gänget som verkar mest trolig att kunna explodera. Hans framskjutana ansikte och intensiva blick vittnar om att han nog kommer att vara den av herrarna som kliver fram och drar en gräns för det hela, kanske genom att vänligt men bestämt placera hela kornetten inuti blåsaren.

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer: