fredag 4 mars 2016

Märkliga skivomslag 366

Det var Herr Dryck som hittade detta gympaalbum. Så här tyckte han om det:
"Plötsligt blev det roligt att motionera! Vem kan klaga på vatten-och-damm-dieter och höftövningar när man ackompanjeras av detta underbara gäng karlar? Fyra män i strumplästen skall göra din kropp till ett tempel och din kondition till en aldrig sinande flod av ork och potens.

Dragspelaren står på ett sätt som aldrig någonsin är att rekommendera. Knäna böj, häcken ut, axlar bak och magen fram med imponerande svank. Att som lekman ge sig på en sådan ställning utan handledning av proffs kan leda till en otäck skelettlåsning som man aldrig kommer ur. "Gör inte sådana miner, du kan fastna sådär" har vi alla hört i vår barndom, och mycket riktigt finns det kroppsövningar som kan leda till livslång stelhet. Dragspelaren uppges ha fått åka stående i Flumeride förra sommaren efter en lång diskussion med säkerhetspersonalen och uppvisande av invaliditetsintyg.

Nästa karl är gul, och var lyckligare än någonsin tidigare i sitt liv i ögonblicket då bilden togs. Han uppmanar den manliga publiken till alternativa motionsformer genom en subtil gest med högernäven.

Näste man knäfaller och har ett ansikte som uttrycker just en mild fromhet. Detta är mannen som kan antas leda avslappningsövningarna med sin trygga mullrande stämma och noppiga sockor.

Den siste mannen sitter på golvet med sin kära fela, iförd propra rutiga herrstrumpor ihop med en sportig Adidasdräkt."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1126

The Spotnicks: Papa Oom Mow Mow In på listan 25 juli 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 3