Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 7 augusti 2017

Märkliga skivomslag 614

Herr Dryck har återigen fyndat. Så här säger han om detta ganska vedervärdiga omslag:

"Men hallå. Ross Geller i mustasch duschar med boxhandskar, shorts, boxardojjor och hörselskydd, som han dessutom har satt på sig helt fel. Han håller om en glad kvinna med simglasögon och röv.

Hela omslaget är så fullt av missar. Till att börja med har de använt sig av ett duschrum i en träningslokal eller liknande, och försökt göra fotostudio av den. Problemet där (förutom det uppenbara att det är så galet smörigt att ha ett skivomslag där någon står i duschen) var att det svarta tyg som de skulle omsluta duschen med inte var stort nog. Följaktligen ser vi kakelvägg, smutsig list och en trasig tygkant ute till vänster där tyget kommer till korta.

Vidare råder viss oklarhet gällande de duschande tu. Skall hon föreställa en simmare? De lär väl ta av sig simglasögonen när de duschar? Skall hennes omfamnare vara hennes käresta? I så fall får jag inte ihop deras ansiktsuttryck i kombination med varandra. Hon skrattar upp i skyn medan han har ett flåsigt och obehagligt uttryck. Om han antastar henne borde hon inte se så glad ut, om han också är glad borde han visa det, och om hon också är full av kättja så är det ju dumt att skratta bort det.

Så till hans utstyrsel. Rätt enhetligt "boxare", men varför då hörselkåporna? Och varför har han satt på sig dem som ett pannband?

Vidare illustreras titeln "Run for love" med med två idrottare som inte springer någon av dem, en som simmar och en som skuttar runt på stället.

Jag undrar om fotografen Bagiro fick många fler jobb efter detta."


Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer: