torsdag 10 oktober 2024

Suzanne Sjögren: Elixir - Bokomdöme

Elixir

Av Suzanne Sjögren

Pia & Co 2024

ISBN 978918995, Inbunden, 294 sidor

Ett flertal sportjournalister från TV har under åren skrivit spänningslitteratur. Vi minns Björn Hellberg, Jonas Karlsson, Micke Leijnegard och förra året Patrick Ekwall. Nu har turen kommit till den första kvinnliga författaren, Suzanne Sjögren. Hon börjar med denna bok en serie om journalisten Alice Wiklund.

Det inleds dramatiskt med två stora sprängningar, en bro i Fittja och ett intilliggande bryggeri. Alice befinner sig på bryggeriet, men klarar sig med skador som inte är livshotande. Värre går det för hennes chef.

Alice gamla vän Johanna har gått bort i cancer. Johannas man, Hans, får en märklig försändelse. Den är adresserad till Alice och får henne att börja forska i något som Johanna har grävt fram. Till sin hjälp tar hon Hans.

Det är en hiskelig historia författaren har snickrat ihop. Den är trovärdig om man tänjer lite på gränserna. Den är spännande och dramatisk om man tänjer lite på sannolikheten.

Tyvärr känns boken inte riktigt färdigredigerad. Vissa saker kan man skylla på författarens frihet, men det finns andra faktafel som borde ha undvikits. Dessutom förekommer både korrekturfel och språkfel som stör läsningen.

Det är ingen tvekan om att det kan bli en spännande fortsättning på Alice Wiklunds äventyr. Säkert läsvärt då med en smula ytterligare redigering.

Betyg: 2 tomteluvor

Foto Eva Lindblad


 

Inga kommentarer:

Marcus Dunberg: Högdjuret - Bokomdöme

  Högdjuret Av Marcus Dunberg Norstedts Förlag 2024 ISBN 9789113134123, Inbunden, 347 sidor Det finns frågetecken om Marcus Dunberg ...