måndag 12 januari 2009

The Stranglers

Ett av 70-talets bästa engelska punkband är åter ute på turné och gästade Berns igår kväll. Som en god fader hade jag givit mina döttrar var sin biljett i födelsedagspresent (och en till mig själv naturligtvis).

Kvällen började med en god middag på Mondän på Tulegatan 10. En trevlig men något dyr restaurant - men vi kunde utnyttja en julklapp jag och hustrun har fått av äldsta dottern. Köp två varmrätter, betala för en. Varm och trevlig service, utsökt mat - kvällen kunde inte ha kunnat börja bättre. Och vi hade god tid på oss, konserten skulle inte börja färrän kl. 22.00. En söndagkväll???

Trots att bandet nu har ganska många år på nacken lät de förvånansvärt fräscha. Många gamla band åker mest runt och försöker tjäna lite extrapengar, men The Stranglers spelade med högt tempo och stor spelglädje i en 1,5 timme. Naturligtvis fick vi inte höra några överraskningar. De hann precis med alla de gamla hitsen och avslutade självklart med No More Heroes.

Publiken verkade gilla vad de fick höra även om det inte var fullsatt. Mest extatisk var en kvinna i 50-årsåldern som gick loss med sin krycka som någon form av luftgitarr. På det hela taget en mycket givande kväll som Herr Omar skulle ha sagt.

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2