Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

fredag 25 mars 2011

Rut och Ragnar

Igår var jag på Stadsteaterns uppsättning av Kristina Lugns Rut och Ragnar. En tänkvärd komedi med många allvarliga bottnar.

En dag för länge sen lovade Rut och Ragnar varandra evig kärlek. Nu har det blivit hög tid att avge ett nytt löfte. Att för alltid lämna varandra ifred. De börjar dela upp sina gemensamma ägodelar. Men hur ska de dela upp drömmarna? Och de gemensamma minnena?

Jan-Olof Strandberg gör Stadsteaterdebut med Kristina Lugns skilsmässopjäs. Pjäsen hade urpremiär 1997 på Teater Brunnsgatan Fyra. När den nu för första gången sätts upp på Stockholms stadsteater är det med det äkta paret Meta Velander och Ingvar Kjellson i rollerna.
Han fyller 88 i maj och och hon 87 i augusti. Och de är gifta på riktigt, och har varit det sedan samma år jag föddes för över sextio år sedan. Men de levererar fortfarande...nästan ofattbart bra.

1 kommentar:

MAria sa...

Jag såg den här pjäsen straxt före jul Tyckte mycket om den och att se detta fina skådespelarpar tillsammans på scenen det var riktigt häftigt.