onsdag 18 juli 2018

Märkliga skivomslag 668

Det här är ett av de mer förvirrade skivomslag som Herr Dryck någonsin har hittat. Tack och lov har han alternativa förslag för dess tillkomst:

"Möt Justin, en man som inte riktigt tänkte efter. Han är blackface-sminkad 1981, vilket tyder på att han är lika dum som han ser ut.

Men det finns förstås alternativa förklaringar:

Justin ägnar en stor del av sin fritid åt sina eksem, en mångsidig och engagerande hobby. Nutella är ett populärt sätt att provocera fram nya utslag, och Justin har alltså smort in sig av rena hälsoskäl. Omslagsbilden togs utan hans vetskap medan han blundade.

Alternativt har han råkat ut för en småjobbig avloppsolycka när han grovstädade badrummet, i vilken han översköljdes fullständigt av det bruna guld som lurade på andra sidan vattenlåset. Efter olyckan fick han hjälp att klä på sig finkläder och elvisperuk, och här på bilden står han och andas in de omtöcknande dofterna i långa drag.

Det kan förstås vara så att han försöker likna James Brown, upphovsmannen till låten som Justin dödsmördar i sin coverversion, men det hade ju varit en enastående dum idé.

Jag misstänker att Justin bara gick med på allt som omslagsproffsen föreslog. Bekvämt är dock att de skyldiga hängs ut med namn direkt på framsidan. Notera att det krävdes en art director, en fotograf, en designer och en makeupartist för att få till ett så karatefult omslag.

Justin gav inte ut några fler soloskivor."

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1134

The Kinks: Victoria In på listan 17 januari 1970 Låg kvar i 3 veckor, Högsta placering: 8