onsdag 18 december 2019

Märkliga skivomslag 740


Herr Dryck är tillbaka med ett intressant album. Han tycker så här om det:

"Palomaz har kostat på sig att ta hjälp av fotograf och studio (Studio Jan i Tomelilla) inför framställandet av skivans omslag.

De har klätt sig unisont (bortsett från skorna givetvis), noggrant placerats kring ett litet bord, blivit jämnt och snyggt belysta och alla blickar har riktats mot kameran.

Allt väl så långt. Men då var det någon bystander ute på sidan som tog en bild av de sex - en bild som saknade skärpa på alla medlemmar utom den närmaste. Bilden fångade inte blicken från en enda av dem utan fick det att se ut som om alla plötsligt fick syn på något mycket mer intressant ute till höger om fotografen. Däremot syns de missprydande mörka skuggorna från studiobelysningen väldigt bra.

Efter studiofotograferingen valde Palomaz att använda DEN bilden, istället för de bilder som fotografen fått till.

Lägg till det, slipsar i mycket varierande längd, den vänstra killens rehabdojjor, en förmodad livsfarlig brottsling i tonade pilotbrillor och den närmast obefintliga kontrasten mellan text och vidrig heltäckningsmatta så har du en riktig hit.

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag

Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2