Brösarps backar fick bli det stora målet denna dag. Vem har sagt att Skåne är platt? Vi tog den stora naturstigen och promenerade i de mest skiftande och vackra landskap i två timmar. Backigt. Skogigt. Djungellikt. Öppna landskap. Hästar. Eftersom vi inte tog den vanliga turistrundan såg vi nästan inte till varken turist eller skåning under vandringen.
Sista kvällen gick i matens tecken. Daniel Berlins Krog i Skåne Tranås är inte bara värd en omväg, den är värd en hel resa. Tänk er en krog med bara 18 bordsplatser. Och en meny. Och en sittning. Man väljer om man vill ha långa eller korta menyn. Långa naturligtvis. Och om man vill ha vinmenyn till, och det vill man ju. Bror som körde bilen fick en egen äppeldrycksmeny anpassad till maträtterna. Respekt. Dessutom kunde de sköta transporterna till och från krogen om man ville. Oklart om hur långt de var villiga att köra. Det här åt vi:
4 små tilltugg
2000 Agrapart "Les 7 Crus" Blanc de Blanc, Champagne, Frankrike
Gula från frigående höna - Söt krabba - Nässla från trädgården
2007 Cheverny Blanc "Charbonnerie" Philippe Tessier, Loire
Saltad torsk - Vit sparris - Brynt smör - Sagogryn
2007 Vouvray Sec "Les Grenouilles" Domaine Petit Côteau, Loire
Spädgris från Olinge - Vild ramslök - Grön sparris
2006 Touraine Rouge "Closerie" Clos Roche Blanche, Loire
Brillat Savarin - Päron - Granskott - Havre
2006 Coteaux de l'Aubance "VT Séléction" Domaine de Bablut
Ört infuserad is - Kryddbröd - Rabarb
NV (2006) Vin de Table de France (Touraine) "Poussière de Lune" Domaine des Maisons Brûlées, Loire
http://www.danielberlin.se/ Och som vi åt. Länge. Det var så vällagat och gott. Varje liten detalj var gjord för sig - för var gäst. Åk dit. Men ta plånboken med.
Åter till På Haga, men som i trans. Ingen liten whiskypinne denna kväll. Godnatt!!!
Här finns fler bilder: http://picasaweb.google.com/harryfriberg/OsterlenDag4##
1 kommentar:
Snart dags för sparris igen. Låter väldigt härligt med sparrisdagarna. Har själv inte varit nere då utan senare i början av juni.
Skicka en kommentar