Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

måndag 9 november 2015

Märkliga skivomslag 444

Ett sådant här maffigt omslag från Herr Drycks samling måste han själv få kommentera: "Detta är ett av de mer krystade bandnamnen jag stött på under mitt långa samlande. Detta är den sortens namn som ej insatta slänger ur sig när de skoja om ett typiskt dansband. Rune-Lennart är verkligen dubbelnamnet som Gud glömde, lyckligtvis är det inte en av medlemmarna som får dras med det, utan det är en sammanslagning av två av deras namn som gjorts i efterhand.

Givetvis saknar texten kontrast mot bakgrunden som sig bör på sådana här omslag, och får ögonen att värka som när man stirrat länge på en risig 3D-bild som inte fungerar.

Deras outfits är alldeles fantastiska. Byxorna går så sagolikt högt i midjan! De små västarna däremot, de är extremt korta och de svarta slagen gör sitt till eländet. När de sedan kombinerade dessa brandmansdräkter med några av de blommigaste skjortor jag sett, var succén ett faktum.

Lägg märke till att de hittade fem likadana skjortor till de sex musikanterna, vilka förresten har en ovanligt stor åldersskillnad. Sedan fick den lockige karln, som klänger släpande mot trädet, fixa fram en egen skjorta som ser nästan likadan ut som de andras bortsett från att den har gula blommor.

Källor: DiFonzo: The Worst Album Covers of the World 1 & 2 & Seriously Bad Album Covers - Boström, Kristenson, af Trampe: Sveriges Sämsta Skivomslag - Cover story, Volume One & Two - Album Covers from the Vinyl Junkyard - Herr Dryck: Katastrofala skivomslag 

Inga kommentarer: