måndag 7 april 2008

En kalashelg till

Kalasen efterträder varandra nu i helg efter helg. Denna helg har också innehålit en massa firande, ätande och drickande. Vilohemmet nästa kanske.


Aina 76 år.

I fredags fyllde min fina svärmor 76 år med massor av gratulanter. Min fru med svägerskor hade svängt ihop några laxpuddingar som lätt slank ner, åtföljda av ett gott vitt vin.

Och i lördags efter den allsvenska fotbollspremiären blev det ett minikalas hos en av våra grannar, Säde. Mer smarrigt vitt vin till en fantastisk musselsoppa. Och så lite ost naturligtvis.

På söndagen blev det dags att dela ut några födelsedagspresenter i efterskott. Vi brukar rätt ofta ge bort teaterbiljetter i present. Hustruns morbror Nisse och moster Anne-Marie med respektive var bjudna på Stadsteatern och det fantastiska stycket Arsenik och gamla spetsar. Huvudrollerna spelas av Meta Velander (drygt 80 år) och Yvonne Lombard (knappt 80 år), de är verkligen sevärda. Lägg därtill Kjell, Bergqvist, Sven Wollter och Vanna Rosenborg i högform så förstår ni att vi hade trevligt till denna roande bagatell.

Nu blir man ju hungrig av teater. Därför hade Lenas syster under tiden lagat Paella, efter Lenas recept och min idé. Perfekt arbetsfördelning. Därtill ännu mer av det goda vita vinet.

Som sagt, vilohemmet nästa!!

Inga kommentarer:

Victoria Björn Blomqvist: Bortom trädens gräns - Bokomdöme

  Bortom trädens gräns Av Rebecka Björn Blomqvist Piratförlaget 2024 ISBN 97891642008972, Inbunden, 378 sidor Det här är författarens tredje...