tisdag 20 mars 2012

Deckarspelet - Omdöme

Deckarspelet
Nicogame, 2012 (utkommer i april)
ISBN 9789186283704
Man skulle kunna tro att det här är ett spel för riktiga deckarnördar, sådana som jag. Men ingenting kunde vara mer fel. Det är möjligt att deckarfantaster som jag uppskattar det mer än andra, men det är verkligen ett spel för alla.

Kategorin Böcker är väl den mest krävande när det gäller rena deckarkunskaper. Men de övriga kategorierna TV, Film, Riktiga händelser, Brott & Blandat samt riktiga mordgåtor ställer mer krav på allmänbildning och slutledningsförmåga.

Vi var fyra som testspelade och vi hade helt olika förutsättningar och vi hade alla lika roligt. Spelet framkallade många skratt och leenden, framförallt när det gällde de mer eller mindre fyndiga mordgåtorna.

En mycket bra sak som detta spel har och de flesta andra inte har är rejäla förklaringar av det rätta svaret. När man spelar t ex Trivial Pursuit eller MasterQuiz kan man bli rent förbannad på att man bara får det rätta svaret utan motivering. - Jaha, rätt svar var Göta Kanal, men varför då?

I det stora hela är frågorna väl varierade och på en bra nivå för de flesta. Vi stötte bara på ett par exempel där det var mer löjligt än möjligt att svara. Tyvärr finns där bara 480 frågor, vilket gör att man på ganska kort tid har kommit igenom alla korten. Men man har under vägen haft väldigt roligt.

Reglerna som medföljer har många olika spelvarianter, men man kan lika gärna hitta på regler själv. Det är de trevliga frågorna och svaren som ger underhållningen.

Betyg: 4 tomteluvor

1 kommentar:

studeravidare sa...

Stor tävling på Studeravidare.se

Registrera dig på www.studeravidare.se/tavla och få din unika tävlingslänk, länka till oss och skriv en rad eller två om vilka vi är i din blogg eller i dina sociala medier och se klicken ramla in på din unika klickräknaradress samtidigt som du ser ditt namn klättra på topplistan!

1:a pris: Mac Book Air 11”
2:a pris: iPad 3
3:e pris: iPad 2

Även bästa blogginlägg vinner pris den här gången!

Skriv ett bra och roligt inlägg om oss på din blogg, meddela oss om inlägget och håll tummarna att du är ett av tio finalbidrag. En jury bestående av marknadsförare och personalvetare tar, när tävlingstiden är slut, ut en vinnare.

Vinnaren får en iPad 3!

Veckans Tio i Topplåt 1127

Freddy Weller: Games People Play In på listan 16 augusti 1969 Låg kvar i 1 vecka, Högsta placering: 8