Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 20 mars 2012

Sofie Sarenbrant: Vila i frid - Bokomdöme

Vila i frid
Av Sofie Sarenbrant
Damm förlag 2012
ISBN 9789173518338, Inbunden, 380 sidor
Journalisten och fotografen Sofie Sarenbrant kommer nu med sin tredje deckare. Hon har lämnat lilla Brantevik i det Österlenska Skåne. Redan i förra boken började hon nosa på Stockholm och tar med denna bok steget fullt ut. Att använda den japanska spa-anläggningen Yasuragi Hasseludden som skådeplats för hemska mord och mysterier är bara helt igenom genialiskt.

Inte nog med att hon har hittat en fantastisk miljö, hon har också utvecklat sitt författarskap. Den här är den överlägset bästa av de tre som hon skrivit. Handlingen blir aldrig förutsägbar, som läsare blir man hela tiden överraskad. Det är i grund och botten en pusseldeckare, men det är en mordgåta som är oändligt svår att lösa. Bra Sofie!!!

Det är därmed inte sagt att detta är en fulländad bok. Därtill är karaktärerna lite för karikerade och handlingen väl blodig och dramatisk. Men om Sofie Sarenbrant fortsätter att utvecklas i samma takt kan hon snart befinna sig bland Sveriges bästa deckarförfattare.

Flera mystiska dödsfall inträffar på Yasuragi Hasseludden. Platsen i sig är redan från början lite mystisk och hemlig. Jag vet, jag har varit där ett par gånger. Hotellchefen och VD: n anar oråd. Och när sedan fler personer hittas döda får Nackakriminalaren Emma Sköld en svår nöt att knäcka. Hennes arbete gör att hon själv försätts i farliga situationer och det blir andlöst spännande.

Författarens framsteg gör att jag med förväntan ser fram emot en ny Sarenbrant till våren 2013. Sofies blogg

Betyg: 3 tomteluvor

Foto: Tommy Sarenbrant

Inga kommentarer: