Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 27 mars 2014

Daniel Akenine: 11 gram sanning - Bokomdöme

11 gram sanning
Av Daniel Akenine
Hoi Förlag 2014
ISBN 9789186775933, Inbunden, 250 sidor
Daniel Akenines kriminalroman är en högst aktuell bok om kontroll av samhällets medborgare. Om hur man skaffar kunskap om vad människorna gör, vill och önskar. Dessutom handlar boken om hur man påverkar medborgarnas viljor och önskningar och hur man skriver om sanningen till den man själv vill ha. Det är inte utan att man känner igen lite av det senaste årets avslöjanden.

Det är naturligtvis en skrämmande framtid författaren utmålar, en framtid som inte är långt borta, kanske är vi redan där. Information mäts här i gram och 11 gram är vad som behövs för att behärska världen. Självklart finns det onda krafter som ämnar göra detta.

Elias är bokens huvudperson som hamnar i ett äventyr han inte kunnat föreställa sig. Det börjar med att hans far som är forskare dör på Antroposofernas Centrum i Järna. Omständigheterna är minst sagt mystiska. Författaren håller spänningen vid liv utan att beskrivningarna blir allt för tekniska. Det är också intressant att läsa om Antroposoferna.

Detta är en debutroman som lovar mer. Daniel Akenine har åstadkommit en bok som är dramatisk och som ger en tankeställare om dagens informationssamhälle. Läsarna kräver mer!

Betyg: 3 tomteluvor 

Inga kommentarer: