Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

torsdag 27 mars 2014

Ingemar Dahl: Snörök - Bokomdöme

Snörök
Av Ingemar Dahl
Axplock 2013
ISBN 9789187119279, Inbunden, 281 sidor
Boken är en uppföljare till Kalla stjärnor blinka som också utkom 2013. Ingemar Dahl försöker skriva gemytliga kriminalromaner med en stor portion humor. Det är främst poliserna som kommer med olika putslustiga ordvitsar. Tyvärr är de till och med sämre än Hegerforsarna och det gör mig mer irriterad än fnissig.

Annars är denna bok en hygglig kriminalhistoria från Ångermanland. Karaktärernas dialog är ibland skriven på dialekt. Det hade jag kunnat ha mer av. Mycket är inte vad det verkar vara i byn Banafjäl. Äldre kvinnor mördas. Lik går igen och personer försvinner. Men radarparet poliserna Leonard Bengtsson och Ronny Nyberg kan med gemensamma krafter och på outgrundliga vägar lösa även de mest kniviga fall.

Även om vitsarna är usla så är gemytet stort och som läsare får man en stunds trevlig underhållning. Byborna är överraskande bra gestaltade och det känns hälsosamt att läsa en deckare som är fri från överdrivet våld, storstadsproblem och stress.

Betyg: 2 tomteluvor

Inga kommentarer: