Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

tisdag 17 juni 2014

Ramona Fransson: Korsfäst på Klädesholmen - Bokomdöme

Korsfäst på Klädesholmen
Av Ramona Fransson
anomaR 2014
ISBN 9789186465469, Inbunden, 314 sidor
Ramona Fransson har utvecklats till en av de deckarförfattare som tillhör de bästa i sin genre. En genre som blandar mord med samhällsproblem och relationsbeskrivningar. Hennes polis heter Greger Thulin och han är chef på Grova Brottsroteln i Göteborg. Han bor på Tjörn tillsammans med sin arbetskollega Charlotte Engman som är kriminaltekniker. Tillsammans med i ett för övrigt intressant galleri av poliser löser de våldsbrott och låter läsarna vara med.

Ett ungdomsgäng misshandlar en äldre man till döds. Två andra åldringar är på platsen. Törs de vittna. Aktuellt och intressant dilemma. Nakna ungdomar hittas mördade och upphängda på kors. Greger Thulin och hans gäng får svåra nötter att bita i. De letar både gärningsman och motiv.

Det är en klassisk pusseldeckare även om man som läsare alltid vet mer än polisen. Författarens ambition att ta upp aktuella och brännande ämnen är både lovvärd och väl genomförd. Kriminalhistorien är väl berättad och inte så lite nervkittlande och spännande.

När det gäller polisernas olika relationsproblem kan jag önska mig lite mer djup, jag vill förstå och lära känna dem mer. De får gärna ta mer plats i kommande böcker. Det gäller för övrigt även de andra aktörerna i boken. Persongalleriet hade mer än väl kunna fördjupas.

Det är ändå trevligt att konstatera att Ramona Fransson har blivit en stabil och framstående deckarförfattare efter att hennes första böcker varit mer än trevande.

Betyg: 3 tomteluvor

Inga kommentarer: