Om du vill lämna kommentar på ett inlägg - klicka på kommentar under inlägget. Skriv din kommentar. Markera namn/URL. Skriv ditt namn eller alias.

onsdag 5 maj 2021

Helena Sigander: Med annorlunda ögon - Bokomdöme

 

Med annorlunda ögon

Av Helena Sigander

Exilium Förlag 2021

ISBN 9789187511387, Häftad, 384 sidor

 

Författaren är otroligt flitig. Det går knappt att räkna hur mycket hon har skrivit, även om det har blivit glesare de senaste åren. Jag har läst en hel del av hennes alster, med blandade intryck. Det kan bli så när produktionen är stor.

 

Det är inte tu tal om att Helena Sigander är en driven författare. Ska man kritisera något är det inte språket. Och i detta fall inte heller intrigen.

 

Det är en fantasifull saga hon har konstruerat som innehåller många ingredienser. Mord naturligtvis, flera stycken. Men läsaren träffar också på journalister med rättvisepatos, ryska säkerhetsagenter, dubbelgångare, mystiska gifter och ett poliskollektiv. Ibland blir det lite för mycket av det goda och jag kan önska mig en lite rakare berättelse.

 

Helena Sigander blandar friskt i tidslinjen. Eftersom några personer inte alltid är vad de ser ut att vara måste man som läsare vara på sin vakt. Boken drivs mycket framåt av dialog och tankar vilket också kan förvirra.

 

Det är vaket av författaren att använda sig av pandemin i intrigen. Men än mer aktuellt är de ryska agenter som agerar utomlands mot sina egna medborgare. Det är nog ändå där bokens bästa stycken återfinns.


Betyg: 3 tomteluvor  Foto: Elisabeth Hellström


Inga kommentarer: