torsdag 29 september 2022

Katarina Bivald: Morden i Great Diddling - Bokomdöme

 

Morden i Great Diddling

av Katarina Bivald

Forum 2022

ISBN 9789137503356, Inbunden, 479 sidor

 

Författaren har haft en internationell succé med sin debutroman Läsarna i Broken Wheel rekommenderar. Den är såld till imponerande 29 länder.

Den här boken är hennes fjärde och den första deckaren. En feelgoodroman av äkta brittiskt märke. Hon till och med skriver om England. Om den lilla orten Great Diddling, ett mycket roande namn för övrigt. Där har den svenska författaren Berit Gardner bosatt sig för att bli av med sin skrivkramp.

Det är en lugn och idyllisk ort men allting vänds på ända när där sker ett mord. Det är inte den mest trevlige personen som blir mördad, men ett mord är ett mord. Polisen Ian Ahmed utreder fallet och Berit blir i allra högsta grad indragen.

Här finns mycket brittisk tradition; tebjudningar, skvaller och lik i biblioteket. Och humor, en stor portion humor. Det är riktigt skrattroligt emellanåt. Författaren blinkar till Christie och Midsomer.

Att jag kunde lista ut vem som var den skyldige, det är ju en pusseldeckare, kan bara beskyllas det oändliga antal deckare jag har läst. Jag uppskattade verkligen den här boken och hade gjort det ännu mer om den varit något kortare. Nästan 500 sidor räcker inte riktigt berättelsen för.

Berit Gardner är ändå en så intressant och trevlig person att jag ser fram emot att läsa om fler mysiga äventyr framöver.

Betyg: 3 tomteluvor  


Foto: Peter Knutson


Inga kommentarer:

Veckans Tio i Topplåt 1133

Big Dee Irwin & Little Eva: Swinging On A Star In på listan 1 februari 1964 Låg kvar i 6 veckor, Högsta placering: 2